BITI SPREMAN – TRAJNO HRVATSKO VRIJEME

Tekst: Zorica Gregurić

Foto: MORH/L. H.

U osvit Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i proslave 27. obljetnice veličanstvene vojno redarstvene operacije „OLUJA“ okupljamo se mi koji s ponosom slavimo ovaj dan, slavimo zajedništvo i hrabrost kojim su naši hrabri ratnici i ratnice pobijedili srpskog neprijatelja i izborili suverenost, nezavisnost i slobodu Hrvatske države. Taj san stoljećima je snivan, a država u kojoj sada živimo s čežnjom je žuđena. Ne dozvolimo pokušaje bilo kome da nas vraćaju u zlo iz kojeg smo izašli pobjedom nad srpskim neprijateljem, a koju danas slavimo. Na nama je da ono što smo izborili i sačuvamo, ne samo za svoju djecu nego i sve one u budućnosti jer njihovi snovi trebaju biti drugačiji – oni neka sanjaju jedino kako Hrvatsku učiniti najljepšim komadićem raja kakvog nam je Bog i podario.

Postoji vrijeme slavlja i vrijeme tuge, vrijeme radosti i vrijeme žalosti, vrijeme kada branimo svoju Domovinu i vrijeme kada uživamo u zasluženom miru. No u svakom vremenu hrvatski vojnik i vojnikinja su SPREMNI.

Hrvatski ratnici poznati su diljem svijeta po hrabrosti, umijeću i nadasve velikom srcu i ljubavi prema svom narodu, uvijek su spremni, a tomu svjedoče mnogobrojne pobjede i žrtvovanja za spas naroda. Samo onaj tko je potpuno predan povjerenoj zadaći i Bogu može postići ono što su hrvatski ratnici stoljećima postizali. Zato se ne treba čuditi kako se ovaj mali narod velikog srca uspio izboriti za svoju državu i poraziti srpsko-crnogorskog i jna agresora. No hrvatski ratnik zna što mu je zadaća i miru – a to je očuvati svoje krvlju stečeno. Biti spreman – uvijek je bilo trajno hrvatsko vrijeme, neka bude tako i nadalje.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i veličanstvena vojno redarstvena operacija „OLUJA“ velikim i posvećenim slovima upisani su u srce svakog hrvatskog ratnika i ratnice, svakog hrvatskog domoljuba. S ponosom i radošću ga proslavimo i veselimo se zajedničkim pobjedama, njegujmo zajedništvo i prijateljstva u ovom komadiću raja jer to posebna dragocjenost kojom nas je Bog blagoslovio.

Sa zahvalnošću odajmo počast našem prvom Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu državniku u punom smislu riječi koji je imao viziju i hrabrost krenuti u njeno ostvarenje zajedno s hrvatskim ratnicima i domoljubima. I nikada ne zaboravimo obitelji naših poginulih i umrlih ratnika – oni nas trebaju jednako kako i mi njih, jer svi mi dio smo jedne velike obitelji svetog naziva Hrvatska.

Hrvatice i Hrvati

čestitam

Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu veličanstvene vojno redarstvene operacije „OLUJA“.

Istaknimo hrvatske barjake na svojim domovima. Budimo ponosni i slavimo, jer pobijedili smo srpskog agresora i okupatora u ratu. Sada to moramo učiniti i u miru.

Zorica Gregurić – predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Zagreb, 4. kolovoza 2022. godine

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon