VELEPOSLANIK BIŠĆEVIĆ PREDAO VJERODAJNICE ALEKSANDRU VUČIĆU

Tekst: D. S.

Foto: MVEP

U jeku korona pandemije veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Hidajet Bišćević uručio je u utorak, 12. svibnja 2020. godine vjerodajnice predsjednika Republike Hrvatske predsjedniku Rеpublikе Srbijе Aleksandru Vučiću. Nakon svečane ceremonije prilagođene uvjetima pandemije novog virusa COVID-19, predsjednik Vučić i veleposlanik Bišćević razgovarali su o aktualnim temama iz bilateralnih odnosa te su se osvrnuli na dobre rezultate gospodarske suradnje, mogućnosti njenog daljnjeg unapređenja i pitanja zaštite manjina.

Predsjednik Vučić izrazio je dobrodošlicu veleposlaniku Bišćeviću i zaželio mu puno uspjeha u njegovom diplomatskom djelovanju u Republici Srbiji, rekavši pritom kako očekuje da dvije zemlje u budućnosti prevladaju probleme proizašle iz “različitih poimanja prošlosti” i da se, na bazi međusobnog poštivanja, posvete razvoju dobrosusjedskih odnosa.

Veleposlanik Bišćević zahvalio je na dobrodošlici te istaknuo kako je spreman svojim iskustvom doprinijeti unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske na temelju europskih vrijednosti. Sugovornici su izrazili očekivanje da će, unatoč pitanjima koja opterećuju odnose dviju država, biti nastavljen rad na unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će, čim to epidemiološke okolnosti dopuste, biti nastavljen rad mješovitih odbora, među kojima i onog koji se bavi pitanjem nestalih osoba.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon