BIG GAME FISHING – OFFSHORE CHALLENGE OREBIĆ 2023.

Tekst: A. Radoš

Foto: Ludo more/M. D. G.

U srijedu, 17. svibnja 2023. otvoreni Big game fishing 2023. označio je početak turističke sezone na poluotoku Pelješcu. Orebićka riva, mjesta poznatog po bogatoj pomorskoj tradiciji, postala je glavna lokacija za polaske i povratke ribolovnih timova tijekom natjecanja u Big game fishingu. Atmosferu s ovogodišnjeg prvog natjecanja u lovu na veliku ribu donosimo u manjoj fotogaleriji u prilogu teksta.

Ekipe sastavljene od četiri člana do subote, 20. svibnja 2023., lovit će veliku ribu – uglavnom tunu, u pelješkom akvatoriju, po mnogima najljepšem na Jadranu. Neki od ribolovaca su sreću s ribolovnim pozicijama potražili u Pelješkom kanalu, neki s južne strane Korčule, dok su drugi svojim brzim brodovima potegnuli do susjednog Mljeta i nešto udaljenijeg otoka Lastova.

Prema odredbama organizatora – Peliških jedara, pomorsko-športske udruge (PŠU), ovogodišnja odobrena kvota za izlov tune je oko 800 kilograma. Nakon ispunjenja kvote velika riba se lovi po pravilu ulovi i pusti, a nagrade se dodjeljuju za prva tri mjesta i najveću ulovljenu ribu. Proglašenje pobjednika je u subotu, 20. svibnja 2023., na rivi u Orebiću, posjetitelje očekuje prava fešta sljubljivanja ulovljene ribe i peljeških vina uz koncert uživo poznate domaće rock grupe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon