BICIKLOM U PET DANA OD CRIKVENICE DO DUBROVNIKA

Tekst: Maja Krištafor

Foto: www.crikva.hr

Tri Crikveničana, osvojili su Dubrovnik biciklom. U 5 dana, 570 kilometara i loše uvjete na zadnjem dijelu dionice, dostigli su svoj cilj i prošetali Stradunom.
Marijan Krištafor, Suad Ahmetović i Ivica Pađen, prijatelji su koji već više od godinu dana rekreativno vikendima bicikliraju zajedno. Isprva su radili kratke rute, no njihova kondicija, kao i želja za većom kilometražom postupno su rasli. Prošle su godine tako napravili ‘trening’ od 280 kilometara i to od Crikvenice do Zadra i natrag u 2 dana, a ove godine imali su još veći cilj – Dubrovnik. S jednim šatorom i 50 kilograma opreme po biciklu, u utorak 30. travnja u ranim jutarnjim satima krenuli su na svoju avanturu. Vozili su magistralom kroz Senj, Sveti Juraj i Karlobag do Starigrada i tako već u prvom danu prošli više od petine svoje rute. Sljedećih su dana tako obišli Zadar, Šibenik, Split, Bašku Vodu, Ploče, Neum i posljednje Dubrovnik, skraćujući kilometražu na 100 kilometara po danu, a avanturu su završili u nedjelju 5. svibnja 2019. godine.
Važno je ovom prilikom napomenuti da se radi o rekreativcima u kategoriji 50+ koji su svojom upornošću i voljom, nadmašili i mnogo mlađe kolege.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon