REKREATIVNA BICIKLISTIČKA UTRKA ZAVIŽAN 2021.

Tekst: M. Š.

Foto: TZ Senj

Rekreativna biciklistička utrka “18. Uspon na Zavižan 2021.” koji se nalazi na 1594 m n.v., održati će se u subotu, 19. lipnja 2021. godine u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, Grad Senj, TZ Grada Senja i JU PP Velebit. Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti možete izabrati između dvije staze. Start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m n.v.

Startnina za prijavu do zaključno s 13. lipnja 2021. iznosi 100 kn dok startnina na dan utrke iznosi 150 kn. Startnina tj. startni paket uključuje: pravo startanja na utrci, elektronsko mjerenje vremena s jednokratnim čipom, startni broj s vezicama za pričvršćivanje, majica za sudionike utrke, paket darova sponzora, kvalitetno označene rute na trasi utrke, prijevoz prtljage sudionika sa starta na vrh, volonteri na ključnim raskrižjima kojima prolazi trasa utrke, 3 feed zone, profesionalna hitna medicinska služba na trasi i u cilju, ulaz u NP za sudionike (pratnja plaća ulaznicu s popustom), objava rezultata nakon utrke, voucher za obrok nakon utrke. Za prijave na dan utrke organizatori ne mogu garatirati potpuni startni paket i majicu. U slučaju otkazivanja utrke uplaćene startnine vraćaju se u 100 postotnom iznosu. Prva tri mjesta u kategorijama s oba starta utrke osvajaju novčane nagrade. Sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju biciklist nanese sebi ili trećoj osobi. Mlađi od 18 godina ne mogu sudjelovati na utrci bez pisanog odobrenja roditelja ili staratelja. Dodatne obavijesti ili prijave mogu se uputiti putem elektronske pošte na adresu: [email protected]

Organizatori zadržavaju pravo uskratiti mogućnost starta osobama koje se ne pridržavaju uputa koje su propisane kako bi se poštivale mjere donesene od strane Stožera civilne zaštite RH kao i lokalnih Stožera. Organizatori imaju pravo udaljiti s događanja osobe za koje postoji sumnja da su zaražene virusom Covid-19 ili za koje postoje izgledi da su prijenosnici virusa. Organizatori ne snose odgovornost za eventualnu zarazu za vrijeme sportskog događanja.

START SENJ

Start 1. je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće na brdo Trbušnjak te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Od Oltara staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu nakon čega skreće na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km) a potom od Babić Siče makadamskim putem (oko 9 km) pa sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke. Dužina staze je 38 km.

START KRASNO

Start 2. biciklističke utrke počinje okupljanjem natjecatelja kod upravne zgrade Parka u mjestu Krasno. Staza ide asfaltnom cestom kroz mjesto do zaseoka Vukelići te dalje makadamskom cestom do skretanja prema NP Sjeverni Velebit i cilju kod planinarskog doma Zavižan. Dužina staze iznosi 20 km.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon