BGF JEZERA 2021.

Tekst: R. F.

Foto: Z. L./E. T.

Nakon kraće pauze uzrokovane pandemijemom koronavirusa, ovogodišnje međunarodno ribolovno natjecanje “Big Game Fishing 2021.” održat će se od 22. do 25. rujna 2021. u Jezerima na otoku Murteru u organizaciji ŠRD Punta Rata. U cilju produljenja glavne turističke sezone rujanski Big Game Fishing (BGF) u Jezerima je poseban vid turističke ponude Republike Hrvatske.

Organizatori natjecanja, Športsko – ribolovno društvo «Punta Rata» najavljuje dolazak oko 20 ribolovnih ekipa – iz Rusije, Njemačke, Italije, Slovenije… Najveći broj ribolovnih ekipa u lovu na veliku ribu očekuje se, kao i prijašnjih godina, iz Hrvatske. Kotizacija za međunarodno ribolovno natjecanje nije se mijenjala i iznosi 3.500 kn po prijavljenoj ekipi i služi kao nagradni fond za prvih troje najboljih ribolovaca. Osim toga, domaćini posljednjeg ribolovnog vikenda u rujnu najavljuju bogat kulturno-umjetnički četverodnevni program popraćen mnogobrojnom gastronomskom ponudom, a odvijati će se na glavnom trgu u Jezerima uz poštivanje epidemioloških mjera.

Da podsjetimo, Big game je ribolov u kojem se hvataju poveće ribe, najčešće plave tune ili sabljarke. Spomenuti vid ribolova odvija se s većeg broda na otvorenom moru i to na način da se panula ili hrani riba za ulov svježom srdelom ili nekom drugom plavom ribom a konačni rezultati ulova ovise o cijeloj sportsko – ribolovnoj ekipi. ŠRD Punta Rata iz tradicionalnog ribarskog mjesta Jezera osnovano je 1996. godine i značajan je kreator hrvatskog športskog ribolova na moru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon