BESPLATNI TEČAJ SAMOOBRANE ZA ŽENE U ORGANIZACIJI MUP RH

Tekst: Panopticum

Foto: MUP

Povodom 25. studenog dana kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava istarska odlučila je organizirati besplatni tečaj samoobrane za žene pod nazivom ”Nauči samoobranu s interventnom”. Tečaj samoobrane u trajanju od 13. do 24. studenoga 2023. održati će se u grupama u dvorani policijske uprave u poslijepodnevnim satima. Na tečaj se mogu javiti pripadnice ženskog spola, starije od 18 godina, a prijave se zaprimaju putem e-pošte: [email protected] do 5. studenoga 2023. godine. U prijavi potrebno je navesti ime, prezime, OIB i napomenu uz termin.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je skrenuti pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i poslati poruku o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja nad ženama. Svakako je bitno istaknuti kako je tečaj osmišljen tako da će se polaznicama uvodno pojasniti da je samoobranu potrebno primjenjivati samo u situacijama kada se osoba na drugi način ne može obraniti od izravnog fizičkog napada te da se nakon toga žrtva treba skloniti na sigurno i zatražiti pomoć policije.

Podsjetimo, na području Policijske uprave istarske u posljednjih 20 godina, odnosno od 2003. do 2022. godine, ubijene su 22 žene, a većinu njih usmrtili su njihovi bračni ili izvanbračni partneri.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon