BESPLATNI DIPLOMATSKI TEČAJ KUHANJA KOREJSKE HRANE

Tekst: Panopticum / 주크로아티아 대한민국대사관

Foto: Wall

Veleposlanstvo Republike Koreje u Hrvatskoj održat će tečaj kuhanja korejske hrane pod nazivom „Korejska jela u Vašoj kuhinji“. Tečaj će se održati 8. lipnja 2019. u Kuhaoni, Opatovina 13 u Zagrebu od 10 do 14 sati.

Na tečaju ćete moći naučiti kako se priprema Dak-galbi (začinjena piletina pržena u woku) i Sogogi-gimbap (goveđi gimbap). Dak-galbi popularno je korejsko jelo koje se priprema tako da se piletina nareže na kockice, marinira u umaku na bazi gochujanga (korejske paste od čilija) i prži u woku zajedno sa slatkim krumpirom, kupusom, mrkvom, tteokom (rižinim kolačem) i drugim sastojcima. Sogogi-gimbap (goveđi gimbap) priprema se od mljevene govedine koja se prži u woku u umaku od soje, uz dodatak ostalih sastojaka koji se koriste u pripremi uobičajenog gimbapa. Gimbap je posoljena riža začinjena uljem od sezama, koja se zatim mota u listove prženog gima (sušeni nori) i oblikuje u rolicu zajedno sa špinatom, mrkvom i ukiseljenom bijelom rotkvom.

Tečaj je besplatan i održat će ga kuhar Kim Hyun-ho, koji trenutno radi u restoranu Buda K u Mađarskoj. Broj mjesta je ograničen tako da prilikom prijave jedna osoba može rezervirati samo jedno mjesto. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na tečaju kuhanja korejske hrane, možete potvrditi svoj dolazak (uključujući ime i prezime te broj mobitela) putem e-mail adrese: [email protected]

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...