BESPLATAN PRIJEVOZ VLAKOVIMA ZA STUDENTE IZ PGŽ

Tekst: M. Š.

Foto: HŽ

Od 2020. godine redovni studenti s područja Primorsko-goranske županije (PGŽ) ostvaruju besplatna pojedinačna putovanja od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u RH. Naime, 16. siječnja 2020. potpisan je Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije kojim se redovnim studentima omogućava neograničen broj besplatnih pojedinačnih putovanja u vlakovima do bilo kojeg mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj. Besplatan prijevoz studenata financiraju Primorsko-goranska županija i HŽ Putnički prijevoz u 50 postotnom iznosu. Ugovor su potpisali župan Zlatko Komadina i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Željkom Ukićem.

Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova. U 2019. s područja PGŽ-a otpremljeno je oko 180 tisuća putnika, od čega su studenti ostvarili 11.162 putovanja. Osim toga, od 15. prosinca 2019. uveden je studentski vlak koji iz Rijeke prema Zagrebu vozi nedjeljom s polaskom u 17.30 sati. Potpisivanjem ovoga ugovora PGŽ u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom pridonosi revitalizaciji željezničkog prijevoza i povećanju mobilnosti studentske populacije. Ovakav vid suradnje HŽ je ostvario s još nekoliko hrvatskih županija i gradova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon