BEROŠ I MARKOTIĆ NAJAVILI POHOD OMIKRONA NA HRVATSKU

Tekst: M. Matić

Foto: Zeljko Lukunic/ PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak, 4. siječnja 2022.  kako je povećanom broju novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj dijelom uzrok omikron varijanta, a dijelom okupljanja i druženja tijekom novogodišnjih blagdana. Prema dostupnim podacima dosad je 113 uzoraka visokosuspektno na omikron, a od 1000 uzoraka poslanih na ispitivanje u ECDC tri su dosad potvrđena. Beroš je upozorio kako je omikron visoko zarazan pa neće mimoići nikoga, a zarazit će se i dio cijepljenih.

Osim toga, Beroš je istaknuo kako su na kraju prošle godine ukupni troškovi zbog pandemije Covida-19 u Hrvatskoj prešli tri milijarde kuna. Najgora situacija je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Gradu Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Osim Beroša, i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić komentirala je da dvostruke ili trostruke infekcije nisu ništa neuobičajeno pa kombinacija gripe i korone nije ništa spektakularno.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon