BERNARDIĆ: VLADA ZA SPAS TURIZMA NIJE PONUDILA GOTOVO NIŠTA

Tekst: D. S.

Foto: Panopticum/SDP

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, u petak, 3. travnja 2020 je prije početka nastavka zasjedanja Hrvatskog sabora dao komentar na drugi paket Vladinih mjera za gospodarstvo. Istaknuo je da je od 10 SDP-ovih prijedloga zakona djelomično prihvaćeno samo dva te da je Vladin paket mali korak prema pomoći gospodarstvu, ali ipak nedovoljan. Bernardić ističe da će SDP inzistirati na svojim prijedlozima kako bi pomogli radnicima, umirovljenicima, nezaposlenima, onima koji su u zadnja dva tjedna ostali bez posla i svima koji ostaju bez prihoda za svoje obitelji.
Također, rekao je da SDP predlaže povećanje osnovice za naknadu radnicima u samoizolaciji na iznos prosječne plaće u RH, plaćeni dopust jednom roditelju za skrb o djeci do 12 godina starosti, povećanje iznosa neoporezivih isplata kako bi poslodavci u posebno osjetljivim djelatnostima u uvjetima corona-krize mogli dodatno nagraditi svoje radnike i da naknada za svakog zaposlenog bude 5100 kuna.
Nadalje, Bernardić je istaknuo da za turizam Vlada nije ponudila praktički ništa, osim sitnih tehničkih izmjena, a da je to jedan od sektora u kojem će sasvim sigurno biti najveći pad te je podsjetio da je SDP predložio ukidanje obveze uplate paušalnog poreza za male iznajmljivače i smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo i turizam na 5%.
Osim toga, šef SDP-a istaknuo je i da zbog izvanredne situacije u zemlji Hrvatski sabor mora nastaviti s neprekinutim radom i to na način da se plenarna sjednica održava od ponedjeljka do petka. Također, predlaže da se zasjedanje Hrvatskog sabora nastavi i sljedeći tjedan, da ne bude stanke zbog Uskršnjih blagdana i poziva Predsjedništvo Hrvatskog sabora da u dnevni red sjednice hitno uvrsti SDP-ove predložene zakonske akte i zaključke koji sadrže mjere za saniranje posljedica corona-krize.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon