BERNARDIĆ: TOMAŠEVIĆ U ZAGREBU NIJE IZGRADIO NITI JEDAN STAN ZA MLADE

Tekst: Panopticum

Foto: Nova Tv

Bivši saborski zastupnik Davor Bernardić, istaknuo je u petak, 6. srpnja 2024. u svom obraćanju javnosti probleme koje uočava kod zagrebačke gradske vlasti na čelu s Tomislavom Tomaševićem. Osvrnuo se na nove izmjene i dopune Gradskog urbanističkog plana Zagreba, ali i naglasio da radi na kandidaturi za gradonačelnika kao nezavisni građanin.

Napominje kako se od dolaska Tomaševića na vlast u Zagrebu gradi manje stanova pa im cijene rastu, zatim kako je uveden veći porez na plaće, a nije izgrađen niti jedan stan za mlade te je zbog toga sve rezultiralo time da svake godine nekoliko tisuća mladih ljudi, a prema podacima DZS-a, napusti Zagreb i preseli u inozemstvo ili okolicu Zagreba.

Nadalje, Bernardić navodi kako se na ovaj način smanjuje izgradnja za obiteljske kuće s ciljem da se i te građane otjera s periferije Zagreba. Također Bernardić ukazuje kako će zbog Tomaševićevog GUP-a cijene nekretnina u Zagrebu poskupiti dodatnih 30%, a da pritom Tomašević & Co. nije napravio niti jedan novi stan za mlade.

Bernardić u svom nastupu zaključuje kako se uz sve navedeno uvodi jedna generalna glupost, odnosno zona M0 koja obuhvaća središte grada i koja se prikazuje kao nekakvo sredstvo za stambenu revitalizaciju središta Grada, a zapravo je usmjerena na to da otjera život i građane iz središta grada.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon