BERNARDIĆ PREDSTAVIO GLAVNE SMJERNICE DIGITALNE TRANSFORMACIJE HRVATSKE

Tekst: D. S.

Foto: SDP

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić predstavljajući glavne smjernice digitalne transformacije Hrvatske koja je predstavljena u petak, 5. lipnja 2020. u središnjici SDP-a u Zagrebu rekao je da građanima treba ponuditi paletu servisa i usluga koji će im približiti državnu i javnu upravu, ali uštediti vrijeme i novac i podići kvalitetu života.Nadalje Bernardić je rekao je kako postoji stotine nagomilanih problema koje treba riješiti, a prioritet će biti riješiti probleme na korist građana i poduzetnika. Osim toga, istaknuo je kako je digitalna transformacija jedan od temeljnih alata za borbu protiv korupcije.
Digitalna transformacija koju koalicija RESTART predlaže predviđa da se bilo koji podatak prikuplja samo jednom, te je zadatak države da sve podatke prikupi na jednome mjestu. Neka od mogućih rješenja uključuju aplikacije koje bi omogućile da se jednim klikom zatraže poticaji, subvencije ili primjerice dječji doplatak. Osim toga, predlaže se uvođenje ePeticija i eReferenduma kojima bi građani mogli određene teme nametnuti Vladi ili Saboru za raspravu.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon