BENJAMIN NETANYAHU U SVIBNJU 2023. STIŽE U MOSTAR NA SAJAM GOSPODARSTVA

Tekst: Panopticum

Foto: HMS

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH gostujući u utorak, 17. siječnja u emisiji Kompas RTV Herceg Bosne govorio je o odnosima s Državom Izrael. Naveo je da se suradnja s Izraelom odvija ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu, u području sigurnosti i obrazovanja. Tom prilikom najavio je posjet izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Mostaru, na otvaranje Sajma gospodarstva 2. svibnja 2023., a s njim i dolazak velikog broja gospodarstvenika. Također, Čović je najavio dolazak na sajam u Mostaru i nekoliko predsjednika vlada europskih država.

Osim toga, Čović je podsjetio kako je mostarski Aluminij, kojeg je preuzela izraelska kompanija MT Abraham Grup i bez Elektrolize danas najaveći izvoznik u BiH. Spomenuo je i ulaganje u kulturu i sport Amira Gross Kabirija, vlasnika MT Abraham Group, te zainteresiranost izraelskih poduzetnika za ulaganje u poljoprivredne resurse u Hercegovini.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon