BARBANSKA TRKA ZA DVA PREDSJEDNIKA

Tekst: Panopticum/N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Barbanu je u nedjelju, 20. kolovoza 2023. pratio 48. „Trku na prstenac“, a ovogodišnjem pobjedniku Danielu Broskvaru uručio prijelazni štit i repliku bodeža s posvetom.

Uz proslavu tradicije i proslavu ljudske vještine, u prigodnom je obraćanju predsjednik Milanović, kao pokrovitelj “Trke na prstenac“, govorio o poštovanju koje zaslužuju konjanici koji sudjeluju u natjecanju, ali i o simbolici odnosa čovjeka i konja.

Osim predsjednika Milanovića, ovogodišnju “Trku na prstenac” u Barbanu pratili su bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministrica turizma i sporta i izaslanica predsjednika Vlade RH Nikolina Brnjac, župan Istarske županije Boris Miletić, načelnik Općine Barban Dalibor Paus i predsjednik Društva “Trka na prstenac” Aldo Osip te brojni građani okupljeni oko trkališta u Barbanu.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon