AUTORSKO ČERUPANJE NA ESTRADI

Tekst: R. F.

Foto: Tportal

Opće je poznato da u Hrvatskoj sudski procesi traju godinama. No, osim toga, a prema medijskim napisima, čini se da je u Hrvatskoj sasvim normalno nepoštivanje odluke suda kada se to odnosi na zabranu korištenje imena Novi fosili, kao i bilo koje izvedenice koje podsjećaju ili asociraju na Nove fosile. Naime, nekadašnji članovi grupe Novi fosili – Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago bez obzira na privremenu mjeru donesenu od Trgovačkog suda u Zagrebu iz 2016. godine i koja je na snazi do pravomoćnosti presude, vezanu uz povredu prava korištenja imena Novi fosili, nastupaju i dalje pod imenom Novi fosili. Tako otprilike glasi javno reagiranje supruge Rajka Dujmića, kao svojevrsne glasnogovornice nekadašnjeg člana Novih fosila koji se trenutno oporavlja od zdravstvenih problema na kontinuirano uzurpiranje njegovih autorskih prava.

Na javnu objavu supruge Rajka Dujmića vrlo brzo se putem medija oglasila Sanja Doležal, koja se napravila grbava po pitanju autorskih prava i izjavila kako na plakatu Novih fosila piše da tamo nastupaju Sanja, Marinko i Zec, te također da na plakatu piše da se samo izvode hitovi grupe Novi fosili. Osim toga, trenutna kuharica s Nove TV je otišla korak dalje te izjavila kako ona, Marinko i Zec nemaju veze s plakatom, budući ga nisu radili, iako na njemu nema ništa netočno. Bilo kako bilo, medijsko-pravosudna bura oko Novih fosila se ne stišava, a posebno na okolnost najnovijih trivijalnih izjava u koje je uvjerena Sanja Doležal.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon