AUSTRIJA UVELA JEDNODNEVNE VINJETE ZA OSOBNA VOZILA I MOTOCIKLE

Tekst: Panopticum

Foto: ASFINAG/ÖAMTC

S početkom 2024.  godine uvedena je nova kategorija vinjeta za osobna vozila u Austriji – jednodnevna vinjeta za 8,60 eura i dostupna je samo u digitalnom obliku. Osim za osobna vozila Austrija je uvela i jednodnevnu vinjetu za motocikle po cijeni od 3,40 eura koja je također dostupna samo u digitalnom obliku. Cijena godišnje austrijske vinjete za 2024. godinu za osobna vozila ostala je nepromijenjena te i dalje stoji 96,40 eura.

Desetodnevna vinjeta, koju uglavnom koriste turisti, poskupjela je s 9,90 na 11,50 eura dok je cijena vinjete za period od dva mjeseca pala s 29 na 28,90 eura. Naime, novoformirane cijene vinjeta predviđene su temeljem cjenovne ljestvice cestarina u Austriji prema kojoj dvomjesečna vinjeta košta 30 posto cijene godišnje vinjete, desetodnevna 12 posto, a dnevna devet posto. Cjenik vinjeta prenjet sa službenih internetskih stranica austrijskog moto-kluba (ÖAMTC) donosimo u prilogu teksta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon