AUSTRALIA 2020: SUSRET KULTURA HRVATSKE I AUSTRALIJE

Tekst: R. F.

Foto: HRT

Udruga OS uz suorganizaciju Kulturno-informativnog centra Zagreb, Europskog doma Zagreb i Muzeja Mimara organizira “Susret kultura Hrvatske i Australije” od 21. do 23. siječnja 2020. u Zagrebu. Naime, najviše visokoobrazovanih i poslovno uspješnih Hrvata koji se odluče iz dijaspore vratiti u  Hrvatsku, vraća se iz Australije. Hrvatsko-australske gospodarske komore mnogo čine na povezivanju hrvatskih poduzetnika s australskim tržištem i obratno, zbog čega iznimno, zadnjih godina, raste robna razmjena između ove dvije zemlje. A to gospodarsko, prati i kulturno približavanje Hrvatske i Australije.

U sklopu programa u utorak, 21. siječnja u 19 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, Preradovićeva 5 bit će prikazan australski film “Satellite boy”. Film se prikazuje uz potporu Veleposlanstva Australije u Republici Hrvatskoj. Nadalje, u srijedu, 22. siječnja u 18 sati, u Europskom domu Zagreb u Jurišićeva 1 održat će se predavanje pod nazivom “AUSTRALIA 2020.” australske veleposlanice akreditirane u RH, Nj. E. Elizabeth Marianne Petrovic. Zatim, multimedijalna izložba ‘Svijetlo, prostor i zvuk’, australske umjetnice hrvatskih korijena Vesne Peko-Luketic koja živi i djeluje u Australiji, otvara se u Muzeju Mimara u Zagrebu, dana 23. siječnja u 19 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon