ARTURO SANDOVAL STIŽE U ZAGREB

Tekst: R. F.

Foto: NME

Trubač kubanskih korijena, Arturo Sandoval će 9. listopada 2019. nastupiti uz pratnju Jazz orkestra HRT-a u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Za njegovo gostovanje 2013. godine u Lisinskom tražila se ulaznica više, a deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy i više su nego dobra pozivnica na jazz spektakl koji će ljubiteljima ovog žanra pružiti nezaboravno iskustvo.

Glazbeni genijalac, čiji su dinamični nastupi oduševili milijune diljem svijeta, vrsta je glazbenika koja se rađa samo jednom u generaciji, a kritika često navodi kako samo on može doseći note koje većina trubača jedva poznaje, zbog čega ga je legendarni Dizzy Gillespie proglasio vlastitim nasljednikom. Osim toga, njegova puhačka virtuoznost čini ga jednim od najbriljantnijih glazbenika našega vremena, zbog čega mu je bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama, dodijelio Predsjedničku medalju slobode. Uz brojne nagrade, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj čija su djela dio velikih filmskih klasika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon