ARHITEKTURA ZA DJECU – IZLOŽBA DANIJELA SRDAREVA U GALERIJI NS DUBRAVA

Tekst: B. Matijević

Foto: NS Dubrava

U Galeriji Vladimir Filakovac, koja djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava otvara se u ponedjeljak, 8. svibnja 2023. izložba akademskog slikara-grafičara Danijela Srdareva pod nazivom “Arhitektura za djecu”. Ulaz je slobodan a izložba ostaje otvorena do 1. lipnja 2023. godine.

Danijel Srdarev istaknuti je autor ilustriranih publikacija, a njegov talent prepoznat je u međunarodnim okvirima još u vrijeme studija kada je pozvan u Tokio sudjelovati na četiri festivalske izložbe Japanese Board on Books for Young People, dok je danas međunarodni sajam dječje knjige u Bologni jedna od njegovih nezaobilaznih destinacija. Objavio je jedanaest ilustriranih knjiga i upravo je među njima zapaženi autorski projekt Arhitektura za djecu, kako ga je i sam definirao, elektroničkih edukativnih slikovnica u kojima prenosi priče o vodećim arhitektima 20. stoljeća u Hrvatskoj. Tom projektu prethodila je slikovnica posvećena arhitektu Ivi Vitiću koju je Danijel realizirao u suradnji s Cellom Anitom Celić i u kojoj su vješto isprepletena dva autorska rukopisa.

Danijel Srdarev akademski je slikar-grafičar rođen 13. kolovoza 1981. godine u Šibeniku gdje se školuje do završetka srednje škole. Godine 2001. upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te je pod vodstvom prof. Nives Kavurić-Kurtović proučavao fenomen crteža, a diplomirao je 2007. u klasi prof. Zlatka Kesera. Bavi se slikarstvom, grafikom, kiparstvom i ilustracijom. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) te likovne udruge More u Vodicama. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon