AQUA FARM 2024.

Tekst: Panopticum

Foto: Vetagro/Aqua Farm

U talijanskom gradu Pordenone nedaleko Trsta od 14. do 15. veljače 2024. održan je Aqua Farm, dvodnevni međunarodni sajam i konferencija koji se inače održava svake godine i rezerviran je za operatere euromediteranskog sektora održive akvakulture.

Akvakultura je trenutno djelatnost proizvodnje hrane koja ima najbrži rastući indeks rasta u svijetu i kao glavni izvor opskrbe osigurava 52% ukupne količine konzumirane ribe, s čime nadmašuje čak i dubokomorski ribolov.

U okviru ovogodišnjeg Aqua Farm sajma održan je sastanak radne skupine za akvakulturu FAO AdriaMed projekta, koji promiče znanstvenu suradnju među jadranskim zemljama u skladu s kodeksom odgovornog ribarstva i održive akvakulture.

Na međunarodnom sajmu u Pordenoneu su sudjelovali i znanstvenici Laboratorija za akvakulturu Instituza za oceonografiju i ribarstvo iz Splita, gdje su predstavili svoj istraživački i stručni rad te odredili tematske smjernice za daljnje aktivnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon