ANTICOVID-19: U ZAGREBU ODRŽAN PROSVJEDNI SKUP “FESTIVAL SLOBODE”

Tekst: B. D.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema neslužbenim podacima desetak tisuća ljudi okupilo se u subotu, 4. rujna 2020. na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u popodnevnim satima kako bi sudjelovali na dugo najavljivanom prosvjednom okupljanju pod nazivom “Festival slobode” koji je nastao kao odgovor na državne mjere za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj. U znak protesta okupljeni na prosvjednom skupu se uglavnom nisu pridržavali epidemioloških mjera na koje upućuje Stožer CZ RH. Većina okupljenih nije imala zaštitne maske i nitko se nije pridržavao distance. Na zagrebački skup “Festival slobode” bio je organiziran prijevoz autobusima iz cijele Hrvatske – Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke te iz Istre.

Da podsjetimo, organizatori skupa navode da su se od trenutka pojave bolesti COVID-19 nametale presedanske mjere kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode. Cilj današnjeg anticovid-19 skupa je zalaganje za očuvanjem tekovina demokratskog društva u kojemu se ne mogu tolerirati i donositi odluke na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon