ANKETA: VEĆINA GRAĐANA ZA UKIDANJE HGK

Tekst: B. D.

Foto: S. H.

Iako je Sabor Republike Hrvatske u petak, 5. veljače 2021. odbio prijedlog opozicije da se ukine plaćanje obvezne članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) istraživanje među građanima o situaciji u HGK koje je za televiziju RTL izradila agencija Promocija plus govori da je najviše onih koji žele da se odmah ukine obvezno članstvo, odnosno to želi njih 41 posto. 10 posto ispitanika bi tu obvezu ukinulo, ali u sljedeće dvije do tri godine dok bi 27 posto restrukturiralo HGK tako da se članarina samo smanji, ali ipak zadrži, dok petina ili 21 posto ne zna odnosno nema stajalište.

Uz privatni sektor, opciju da se članarina u HGK ukine odmah podržava i javni sektor. Tako misli svaki drugi zaposlenik u privatnom sektoru ili njih 55 posto, ali i 42 i pol posto radnika u javnom sektoru. Isto misle i samozaposleni i oni koji su u slobodnim profesijama. Članarinu bi odmah ukinula i oko trećina nezaposlenih, nešto više umirovljenika, dok bi to učinila svaka peta kućanica ili svaki šesti student, iako većina ih kaže da ni ne zna što bi s HGK.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon