ANKETA U AUSTRIJI POKAZALA VISOK STUPANJ KORUPCIJE U POLITICI

Tekst: Panopticum/Profil

Foto: Vienna.at

Prema provedenoj anketi austrijskog magazina “Profil” koja je izvršena od 21. do 24. lipnja 2021. godine na broju od 800 ispitanika utvrđeno je da čak 87 posto građana Austrije vjeruje kako je korupcija prisutna u austrijskoj politici. Naime, prema anketi najmanje 48 posto ispitanika vjeruje da je austrijska politika jako pogođena korupcijom, dok 38 posto ispitanika smatra da je to manjeviše slučaj. Međutim, rezultati ankete sugeriraju poraznu činjenicu da građani Austrije sve manje vjeruju političarima budući je korupcija postala jedan od obrazaca austrijskog društva.

Isto anketno istraživanje navodi kako čak 69 posto građana smatra kako je korupcija prisutna i u drugim područjima društva. Osim toga, veliki dio građana smatra kako je korupcija raširena i u gospodarstvu. Naime, 36 posto ispitanika ističe kako je korupcija snažno prisutna u gospodarstvu, dok je 48 posto ispitanika naglasilo kako je korupcija prilično prisutna u austrijskom gospodarstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon