AMERIKANIZAM U POSTMODERNI: PREDAVANJE I JAVNA TRIBINA U MH UMAG

Tekst: Panopticum

Foto: MH

Ogranak Matice hrvatske u Umagu organizira predavanje i javnu tribinu dr. sc. Tomislava Sunića pod nazivom Amerikanizam u postmoderni: mit i stvarnost. Predavanje će se održati u petak, 12. travnja 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, ul. G. Garibaldija 6, s početkom u 17.30 sati. Povod predavanju i tribini je predstavljanje nedavno na hrvatski prevedene knjige dr. sc. Tomislava Sunića, Homo americanus.

Tomislav Sunić je hrvatski politički pisac, diplomat, prevoditelj, profesor, politolog, filozof i povjesničar. Sunić je u Zagrebu pohađao studije francuskog jezika i književnosti, te engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta. Magistrirao je političke znanosti na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu 1985. godine, te je doktorirao političke znanosti na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari 1988. godine. Od 1988. do 1993. je radio kao profesor političkih znanosti na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Kalifornijskom sveučilištu i Juniata koledžu u Pennsylvaniji, nakon čega se vratio u Hrvatsku. Od 1993. do 2001. godine je obnašao razne diplomatske dužnosti za Vladu Republike Hrvatske u Zagrebu, Londonu, Kopenhagenu, Bruxellesu i Alžiru. Kratko vrijeme je bio predavač na Anglo-američkom sveučilištu u Pragu. Danas radi u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i jedan je od kandidata na listi Hrvatskih suverenista na predstojećim izborima za EU parlament.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...