AMERIKANCI U VENEZUELI OSUĐENI NA 20 GODINA ROBIJE ZBOG UROTE

Tekst: Panopticum/HINA

Foto: Noticias

Kako javljaju međunarodni mediji, Venezuelski sud osudio je dvojicu bivših američkih vojnika na 20 godina zatvora zbog pokušaja rušenja s vlasti predsjednika Nicolasa Madura. Naime, bivši specijalci američke vojske, Luke Denman i Airan Berry, proglašeni su krivima za urotu, nezakonito krijumčarenje oružja i terorizam. Uhićeni su u svibnju 2020. s još 11 ljudi kada su morem pokušavali ući u Venezuelu iz Kolumbije. Venezuelska televizija objavila je video snimku na kojoj američki vojnik Luke Denman priznaje sudjelovanje u operaciji pod nazivom “Gideon” – planu da se Madura ili ubije ili da ga se otme i transferira u SAD.

Glavni venezuelski državni tužitelj Tarek William Saab objavio je na svom twitter profilu fotografije vozila, oružja i dokumenata i rekao da su američki “plaćenici” priznali krivnju. Osim toga, dodao je da se nastavlja suđenje ostalim uhićenicima.

Američki predsjednik Donald Trump, zanijekao je da ima bilo kakve veze s incidentom u Venezueli. Da podsjetimo, SAD podržava oporbenog vođu Juana Guaida i priznaje ga kao legitimnog vođu Venezuele.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon