AMERIČKI ŽIDOVI DONIRALI 50% KAMPANJE OD HILLARY CLINTON

Prema pisanju medija u SAD-u i u Izraelu, više od pedeset posto donacija koje su uplaćene kandidatkinji Hillary Clinton tijekom dosadašnje kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine doniran je od strane Židova u Americi. Spekulira se o iznosu većem od milijardu američkih dolara.

US jews_ Hillary

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.jpost.com

Prema pisanju medija u SAD-u i u Izraelu više od pedeset posto donacija koje su uplaćene kandidatkinji Hillary Clinton tijekom dosadašnje kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine doniran je od strane Židova u Americi. Spekulira se o iznosu većem od milijardu američkih dolara.

U sjeverno-američkoj priči o novcu i politici treba svakako navesti podatak kako je tijekom 2015. godine gotovo u potpunoj tajnosti Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao zakon kojim se ukida plaćanje poreza na tajne, ali potencijalno goleme novčane donacije političkim i raznim drugim grupacijama. Tako je otvoren kanal da milijarderi tajnim putevima u kampanje predsjedničkih kandidata uliju sav novac koji budu u to željeli investirati. Kako se navodi u američkim medijima, budući kandidati za Bijelu kuću nisu mogli ni pomisliti na uspješnu kampanju ako ne skupe barem dvije milijarde dolara, postaje sve jasnije da će predsjedničke izbore 2016. presuditi pojedinci iz sjene koji imaju političkih interesa, a istodobno su više nego spremni dati dobar dio svoga bogatstva kako bi u Bijelu kuću ustoličili kandidata koji je baš prema njima oblikovan, a koji će dugoročno obećati da će u djelo provoditi onu političku agendu koja njima odgovara.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon