AMERICAN AIRLINES U LIPNJU 2019. STIŽE U DUBROVNIK

Tekst: M. Š.

Foto: AA

American Airlines najveća američka zrakoplovna kompanija započinje direktne letove za Dubrovnik, a Philadelphia iz koje će se odvijati letovi je baza AA u koju dnevno slijeće preko četiri stotine zrakoplova te je odličan hub za ovaj prekooceanski let. Naime, nakon višegodišnjih pregovora od strane Zračne luke Dubrovnik, potvrđena je ova značajna interkontinentalna linija za dubrovački i hrvatski turizam. Prvi let je planiran za 7. lipnja 2019. godine, a rotacije ce se vršiti tri puta tjedno do kraja rujna ove godine.

Tim povodom, u četvrtak, 14. ožujka 2019. godine, u rezidenciji veleposlanika SAD-a g. W. Roberta Kohorsta u Zagrebu, održan je prijem povodom uvođenja izravnog leta American Airlinesa iz Philadelphije  za Dubrovnik, u sezoni 2019. Prijem je upriličen za sedamdesetak predstavnika turističkog sektora. Veleposlanik je istaknuo mnoge poveznice SAD-a i Hrvatske, a posebno Dubrovnika koji je izrazito jak hrvatski turistički brend na američkom tržištu. U Dubrovniku je u 2018. godini boravilo ukupno 137 783 turista iz SAD-a, odnosno 24 posto više nego u 2017., što čini porast od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon