ALIJANSA EU CONEXUS – U ZADRU ZAVRŠENA DOKTORSKA LJETNA ŠKOLA DEVET EUROPSKIH SVEUČILIŠTA

Tekst: Panopticum

Foto: UNIZD

Na Sveučilištu u Zadru u petak, 30. srpnja 2021. završila je prva EU CONEXUS Doktorska ljetna škola pod nazivom “Professional and Scientific Communication and Networking in Multidisciplinary Environment”. Glavna misija sveučilišta je pametna održivosti urbanih obalnih područja uz stvaranje združenih studijskih i istraživačkih programa.

Ljetna škola okupila je 29 polaznika s devet sveučilišta okupljenih u alijansu EU-CONEXUS. Jezgri alijanse u kojoj su odlukom Europske komisije bili Sveučilište u Zadru, La Rochelle (Francuska), Katoličko sveučilište u Valenciji (Španjolska), Poljoprivredno sveučilište u Ateni (Grčka), Tehničko građevinsko sveučilište u Bukureštu (Rumunjska) i Sveučilište u Klaipedi (Litva) pridružila su se tri partnera: Tehnološki institut Waterford (Irska), Sveučilište Rostock (Njemačka) i Sveučilište Frederick (Cipar).

Posebni gost Ljetne sveučilišne škole u Zadru bio je rektor Sveučilišta La Rochelle prof. Jean-Marc Ogier, koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja mladih koji će raditi na promociji europskih vrijednosti. Domaćin svim sudionicima, posebice onima koji su prvi put bili u Zadru, bila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican uz poruku kako su ovakvi susreti najbolja forma za provođenje znanstvenih i obrazovnih aktivnosti.

Kroz pet dana programa sudionici su sudjelovali na brojnim predavanjima i radionicama, ali i izletima u kojima su upoznali ljepotu zadarskog kraja. Posljednjeg dana programa predavanje o patentima održala je Danica Ramljak, nakon čega je u poslijepodnevnim satima uslijedilo službeno zatvaranje zadarske Ljetne škole.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon