ALARMANTAN PORAST NOVOZARAŽENIH KORONOM

Tekst: M. Š.

Foto: HZJZ

U Hrvatskoj su u srijedu, 20. listopada 2021., odnosno u posljednja 24 sata zabilježena 3.162 nova slučaja zaraze koronavirusom. Prema mišljenju epidemiologa, današnji velik broj novozaraženih osoba predstavlja četvrti val te zahtijeva povratak osnovnim epidemiološkim mjerama.

Podsjetimo, posljednja tri dana Hrvatska ima znatno veći porast, i to: danas, 20. listopada 2021. ima 27 posto veći porast, jučer 70 posto i prekjučer 30 posto porasta u odnosu na prethodni tjedan.

Naime, riječ je o uzlaznoj putanji četvrtog vala koji je prisutan u Europi, ali njegova visina, žestina, vrhunci, koliko će dugo uspon trajati i kada će krenuti nizbrdo, ovisi o tome koliko je građana cijepljeno i kakve se mjere poduzimaju. Kada je riječ o današnjim brojkama novozaraženih u Hrvatskoj,  među 3.162 novozaraženih osoba, njih 74 posto nije cijepljeno. Osim toga, među 98 novohospitaliziranih, 73 posto nije cijepljeno. Među umrlima i osobama na respiratorima prevladavaju također osobe koje nisu cijepljene.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon