AIRPOWER U ZELTWEGU – PRIPADNICI HRVATSKOG RATNOG ZRAKOPLOVSTVA SUDJELOVALI NA NAJVEĆOJ ZRAKOPLOVNOJ MANIFESTACIJI U EU

Tekst: Panopticum

Foto: Veleposlanstvo RH u Beču

Mjesto Zeltweg u Austriji nije poznato samo po održavanju utrka formule F1. Naime, na najvećoj zrakoplovnoj manifestaciji u ovom dijelu Europe pod nazivom AirPower održanoj prošlog vikenda, odnosno od 2. do 3. rujna 2022. u Zeltwegu pokraj Graza, nastupila je i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila oluje” te jedan MiG-21 iz sastava 191. eskadrile vojnih zrakoplova MORH-a.

Tim povodom manifestaciju AirPower posjetili su i pripadnici Veleposlanstava Republike Hrvatske u Beču na čelu s veleposlanikom Danielom Glunčićem i vojnim izaslanikom, brigadirom Mijom Ćubićem, koji su hrvatskim zrakoplovcima i njihovom zapovjedniku brigadnom generalu Michaelu Križanecu čestitali na impresivnoj prezentaciji letačke vještine.

Posjetitelji AirPower-a imali su na istom mjestu jedinstvenu priliku besplatno posjetiti i Austrijski muzej vojnog zrakoplovstva smješten u hangaru broj 8. na kojem je na preko 5.000 m2 izloženo oko 25 zrakoplova od povijesnog značaja za Austriju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon