AIRBUSOVI SNOVI O EKOLOŠKOM ZELENOM LETU

Tekst: D. S.

Foto: Reuters

Prema navodima direktora kompanije  Airbus iz francuskog Toulousea Guillaume Faurya, tvrtka želi izgraditi prvi putnički zrakoplov s niskom emisijom ugljika i uvesti ga u promet do 2035. godine. Direktor Airbusa je također naveo da je razvoj potrebne tehnologije još uvijek u povojima i napomenuo kako je moguće da će se raditi o hibridnom električnom zrakoplovu ili će pogonsko gorivo biti vodik odnosno neko klimatski neutralno gorivo. Prema staistikama UN-a zračni je promet odgovoran za 2,5 posto globalne emisije ugljikovog dioksida.

Koristeći povoljne ekološke trendove direktor Guillaume Faury, svjestan svojih odgovornosti, naveo je kako je Airbus uspio do sada značajno smanjiti potrošnju goriva po putniku koristeći laganije zrakoplove sa snažnijim motorima i usput greenpeacevski definirao eko-strategiju Airbusa riječima kako je “zeleni let glavni prioritet tvrtke u budućnosti”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon