AEM PREDSTAVIO ZBORNIK IZABRANIH NOVINARSKIH RADOVA

Tekst: Panopticum

Foto: AEM

Zbornik izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2021. godini predstavljen je ponedjeljak, 14. studenog 2022. u zagrebačkom hotelu Westin. Riječ je o novinarskim radovima nastalima u sklopu drugog ciklusa ovog Projekta koji se provodio na temelju bespovratnih sredstava u visini od 983.213,00 kuna, proslijeđenih od Ministarstva kulture i medija RH u okviru raspodjele prihoda od igara na sreću, čime ukupan iznos sredstava namijenjenih poticanju novinarske izvrsnosti u protekle dvije godine iznosi 1.983.213,00 kuna. Zbornik su predstavili članica Vijeća za elektroničke medije i voditeljica projekta Anita Malenica, prof. dr. Danijel Labaš s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te Ivana Petrović, članica Povjerenstva za ocjenu radova.

Podsjetimo, Agencija za elektroničke medije (AEM) pokrenula je projekt poticanja novinarske izvrsnosti dodjelom bespovratnih sredstava novinarima/novinarkama za novinarske radove i istraživanja na teme koje su od javnog interesa iz područja kulture, zdravstva, lokalnih tema, ekumenizma i religije, ljudskih prava, položaja žena u društvu, ranjivih skupina, tema od interesa za manjine u društvu, djece i mladih, obrazovanja, sporta, gospodarstva, industrije zabave, života u doba pandemije, posljedica i obnove nakon elementarnih nepogoda, odnosa RH prema njenim građanima u dijaspori, međunarodnih odnosa te Europske unije i EU politike.

Povjerenstvo za ocjenjivanje novinarskih projekata, uz predsjednicu Anitu Malenicu, članicu Vijeća za elektroničke medije, čine novinari  Mislav Miholek, Ivana Petrović, Davor Ivanković, Mato Jerkić, Robert Mihaljević i Gordana Škaljac Narančić. Na javni poziv koji je objavilo Vijeće za elektroničke medije u 2021. bilo je prijavljeno ukupno 204 novinarskih projekata, a u konačnici je ostvaren 81 novinarski projekt s ukupno 544 objavljena članka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon