ADVENT NA OTOKU RABU

Potrošački mentalitet pomiče manifestaciju Adventa kalenarski sve više izvan granica mjeseca prosinca. Tako se i početak programa Adventa na otoku Rabu lagano kalendarski seli već u mjesec studeni. Rabljani Advent ističu kao adut za zimsku sezonu iako je Rab marketinški označen kao  tipična ljetna destinacija, k tome još i otočna. Središnji dio rapskoga Adventa odvijat će se na Trgu Municipium Arba, gdje će, kao i prošle godine, biti smješten šator sa klizalištem, ugostiteljske kućice, veliki bor i bina. Novosti su vezane za susjedni dio staroga grada gdje će biti smještene jaslice, a u glavnom parku će biti smješten adventski vijenac te će 

rab3

Tekst: M. Šamanić

Foto: www.rab-visit.com

Potrošački mentalitet pomiče manifestaciju Adventa kalenarski sve više izvan granica mjeseca prosinca. Tako se i početak programa Adventa na otoku Rabu lagano kalendarski seli već u mjesec studeni. Rabljani Advent ističu kao adut za zimsku sezonu iako je Rab marketinški označen kao  tipična ljetna destinacija, k tome još i otočna.

Središnji dio rapskoga Adventa odvijat će se na Trgu Municipium Arba, gdje će, kao i prošle godine, biti smješten šator sa klizalištem, ugostiteljske kućice, veliki bor i bina. Novosti su vezane za susjedni dio staroga grada gdje će biti smještene jaslice, a u glavnom parku će biti smješten adventski vijenac te će se organizirati paljenje svijeća. Pored parka bit će otvorena mala crkva Svete Katarine u kojoj postoji mogućnost postavljanja izložbe. Dalje niz ulicu Biskupa Draga bit će postavljena Božićna bajka te će u tom prostoru svirati blagdanska glazba. Na ovo treba dodati i poseban program za djecu kojeg priprema Pučko otvoreno učilište Rab.

Adventski program počinje 25. studenog 2016. na blagdan Svete Katarine otvorenjem istoimene crkvice. Taj dan bit će otvoreni i svi sadržaji izuzev klizališta i turističkog vlaka koji kreću 15. prosinca, a predviđena je i organizirana škola klizanja. Cijena ovogodišnjeg Adventa nije mala, Grad Rab cjelokupni program koštat će oko 550 tisuća kuna. Za razliku od prošlih godina kada je radio samo jedan, ove godine u vrijeme Božića i Nove godine radit će tri hotela – Padova i Grand hotel Imperial te hotel International.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon