ACTIS POPULARIS I IGS STIŽU U HRVATSKU METROPOLU

Tekst: T. P.

Foto: HRT/R. F.

Kroz 14 stoljeća mnogo je ljudi i odluka, događaja i dokumenata čuvalo i utiralo put hrvatskoj državi, ali samo je jedan datum – važan, pravi, sudbonosan i zauvijek zapisan: 22. svibanj 1992. godine. Ujedinjeni Narodi čovječanstva, njihovih 180 država priznali su hrvatskom narodu njegovu jednakopravnost potpisujući Međunarodno priznanje suverene hrvatske države. Na tragu toga HNES je pokrenuo projekt Actis Popularis, proglasivši Isključivi Gospodski Pojas (IGP) Republike Hrvatske 21. rujna 2019. godine. Naime, još po prastarom Rimskom pravu, temelju civilizacije čovječanstva, bilo je dozvoljeno javno istupati pojedincima, ako su ukazivali na teme od općeg interesa.

Nastavak djelovanja HNES-a na proglašenju IGP odvijati će se 26. listopada 2019. godine s početkom u 11 sati u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu u Opatičkoj ulici, tik uz zgradu Hrvatskog sabora, gdje će sa skupa uputiti saborskim zastupnicima, koji obnašaju najodgovorniju vlast narodnih predstavnika, Zahtjev da proglase Isključivi Gospodarski Pojas po volji naroda.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...