MINISTAR GRLIĆ RADMAN U RADNOM POSJETU ITALIJI

Tekst: Panopticum

Foto: MVEP

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 16. srpnja 2024. godine u radnom posjetu Talijanskoj Republici. U sklopu putovanja ministar Grlić Radman susreo se u Trstu s predsjednikom Autonomne pokrajine Furlanije-Julijske krajine Massimilianom Fedrigom te predsjednikom Hrvatske zajednice u Trstu gospodinom Murkovićem. Tijekom sastanka istaknuta je kontinuirana podrška Vlade Republike Hrvatske hrvatskoj zajednici u Talijanskoj Republici, s posebnim naglaskom na Furlaniju-Julijsku krajinu.

U razgovoru ministra vanjskih i europskih poslova RH s predsjednikom pokrajine Fedrigom ponovljena je važnost formalnog priznanja povijesne i višestoljetne prisutnosti hrvatske manjine na tom području, kao i važnost nastavka njezinog redovitog regionalnog financiranja, te su pozdravljeni najavljeni koraci u tom smjeru.

Podsjetimo, Hrvatska s pokrajinom Furlanijom-Julijskom krajinom ima brojne poveznice i zajedničke projekte, od kojih se ističe Dolina vodika sjeverni Jadran, zajedno sa susjednom Slovenijom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon