MESNICE KUDELIĆ: NITI U JEDNOM NAŠEM PROIZVODU NIJE UTVRĐENA PRISUTNOST PESTICIDA

Tekst: Kudelić d.o.o.

Foto: Varaždinski.hr

Vezano za brojne medijske natpise o povlačenju naših proizvoda, a u svrhu istinitog i objektivnog izvještavanja obraćamo se javnosti i našim cijenjenim kupcima: Niti u jednom proizvodu tvrtke Kudelić d.o.o. nije utvrđena prisutnost pesticida etilen oksida.

Neovisni laboratorij za kontrolu hrane specijaliziran za kontrolu pesticida iz Hamburgu u Njemačkoj nije otkrio prisutnost pesticida u niti jednom proizvodu poslanom na analizu tvrtke Kudelić d.o.o.

U periodu od 3. 8. do 6. 8. 2021. u tvrtki Kudelić d.o.o. izvršen je inspekcijski nadzor od strane Državnog inspektorata, Službe veterinarske inspekcije, međutim tijekom nadzora koji je trajao čak 3 dana nije uzet niti jedan uzorak za analizu bilo kojeg gotovog proizvoda, niti bilo koje sirovine, začina ili aditiva koji se koristi u proizvodnji naših proizvoda, niti je izvršena bilo kakva laboratorijska analiza kako bi se objektivno utvrdilo činjenično stanje.

6. 8. 2021. usmenim rješenjem nam je naređena zabrana i povlačenje određenih proizvoda. Poštujući autoritet i naređenje nadležnog tijela u potpunosti smo surađivali i postupili po tom nalogu, o svemu tome je bila obaviještena javnost te su o tome pisali i brojni mediji.

U laboratoriju iz Hamburga u Njemačkoj utvrđeno je da u proizvodima tvrtke Kudelić d.o.o. opće nema niti u najmanjim tragovima pesticida etilen oksida.

Dana 17. 8. 2021. u neovisni laboratorij smo dostavili uzorke proizvoda za koje je inspekcija naredila da se povuku s tržišta i koji je izvršio analize prisutnosti pesticida. Taj laboratorij iz Hamburga u našim proizvodima pesticid etilen oksid nije pronašao niti u najmanjim tragovima. Time je nedvojbeno dokazano da je netočno da naši proizvodi nisu u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla. Rezultati analize su dostupni na zahtjev.

Svim našim kupcima jamčimo najvišu razinu kvalitete i sigurnosti naših proizvoda. Neprekidno provodimo brojne kontrole, osim toga u našem proizvodnom objektu svakodnevno je prisutan ovlašteni veterinar ovlaštenog kontrolnog tijela.

Istinski smo jako žalosni što su neki naši kupci možda zbunjeni ovim postupkom, te je njihova vjera u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda možda dovedena u sumnju, zbog toga ćemo poduzeti sve raspoložive radnje kako bismo vratili povjerenje kupaca, te nadoknadili ogromnu štetu koja je učinjena za cjelokupni brend Kudelić. Budite sigurni kako je za nas kvaliteta i sigurnost svih sirovina i konačnih proizvoda najvažnija, dati ćemo sve od sebe da niti jednog kupca ne razočaramo i da mu to i dokažemo.

Kudelić d.o.o.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon