75. JUBILEJ VIŠKE REGATE

Tekst: M. Šamanić

Foto: JK Labud

Viška regata 2019. godine obilježava jubilej kojim se ne može pohvaliti mnogo sportskih natjecanja u Hrvatskoj. Naime, već 75 godina na ovom sportskom natjecanju splitski Jedriličarski klub Labud okuplja najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja. Ove godine Viška regata očekuje više od 1000 jedriličara i više od 150 posada iz cijele Europe. Prema dosadašnjim prijavama vidljiv je velik interes i broj prijava profesionalnih posada, a prijave ukazuju kako se povećava i interes međunarodnih natjecatelja, te se očekuju posade iz desetak država kojima će domaćini sudionicima i njihovim prijateljima i ostalim gostima pružiti sportsko i zabavno iskustvo.

Na startu u Splitu, u petak 18. listopada 2019., lukobrani Splitske luke i ACI-a, te Sustipan ponovno će biti prekrasan prirodni amfiteatar za praćenje starta regate, a Višani će na svoje doći u subotu i uživati u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su organizatori pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa.
U petak od 15 sati u Visu kreće tradicionalna podjela fažola i brujeta za sve sudionike regate, a potom i prigodna prodaja kolača od strane učenika iz OŠ Vis. Prema programu subota u Visu starta “Regatom u Viškom portu”, koja uvijek privlači mnoštvo gledatelja zbog svoje atraktivnosti. Dan se nastavlja domjencima i degustacijama u organizaciji Turističke zajednice Visa i grada Visa, počevši od 18 sati dodjelom pokala pobjednicima regate u luci Vis, te domjenka za koje brinu učenici SŠ Antun Matijašević Karamaneo iz Visa. Događanja u samom Visu nastavljaju se prodajom autohtonih viških sorti vina, domaće rakije i likera te ostalih viških specijaliteta. U nedjelju 20. listopada 2019. regata iz Visa starta u 9 sati, a Split će pobjednika dočekati oko podneva, i to na velikom molu ACI marine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...