75. GODINA JADROLINIJE OBILJEŽENO NABAVOM NOVIH 6 BRODOVA

Tekst: F. R.

Foto: A. H.

Nakon što je Jadrolinija prije nekoliko dana obilježila 75 godina postojanja, nacionalni putnički brodar je objavio da ide u nabavu šest novih brodova od kojih će jedan biti namijenjen za liniju koja spaja Šipan, Lopud, Koločep i Dubrovnik umjesto 60 godina starog m/b Postira. Novi brodovi u floti Jadrolinije bi trebali zadovoljili potrebe ne samo Elafita, nego i lošinjskog arhipelaga. Kako navode iz Jadrolinije, nacionalni brodar zbog utjecaja pandemije i smanjenog prihoda nije mogao do sada ići u nabavku novih brodova.

Brodovi će se nabavljati kroz Nacionalni program oporavka, a uključivat će tri putnička broda i tri katamarana od čega bi dva bila do 45 metara na hibridni pogon. Projekti su već završeni a gradnja brodova bi trebala početi ove godine. Tijekom 2023. godine bit će izgrađena dva nova broda, od kojih će jedan prometovati na liniji od Dubrovnika prema Elafitima.

Podsjetimo, nekadašnja Jadranska linijska plovidba imala je isprva flotu koja se sastojala od 41 broda, a tijekom 75 godina u bijeloj floti Jadrolinije plovila su ukupno 184 broda. Naime, Jadrolinija se neprestano prilagođavala, odgovarajući na razne izazove a bogato iskustvo i duga tradicija, u kombinaciji s neprestanim ulaganjima u razvoj poslovanja, već više od pola stoljeća pozicionirali su je kao lidera u pomorskom putničkom prijevozu na Jadranu.

Nabavom novih brodova Jadrolinija isti dugogodišnji smjer zadržava i u 2022. godini – ulaganjima u razvoj flote, digitalizacijom poslovanja, razvojem usluga i sklapanjem strateških partnerstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon