71 POSTO GRAĐANA MISLI DA RH IDE U KRIVOM SMJERU

Tekst: D. S.

Foto: DZS/S.H.

U svom redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometar Dnevnik Nove TV donio je koncem veljače 2020. uz neke druge zanimljivosti i podatak kako i dalje 71 posto građana Republike Hrvatske misli da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 20 posto misli suprotno. Ne zna njih 9 posto. Osim toga, optimizam građana je relativno kratko trajao pa se istopio među gotovo svim biračima, tako da sada samo 50 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru.

Gledano statistički, Vladine politike nikada nisu imali većinsku potporu među biračima. Nakon blagog oporavka i dalje 63 posto građana vladine politike ne odobrava, a njih 28 posto odobrava, dok 9 posto birača ne zna. Istraživanje je provela agencija IPSOS CAPI metodom na 988 punoljetnih ispitanika između 1. i 20. veljače 2020. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,1 posto, a za rejtinge stranaka +/-3,6 posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon