70 GODINA ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Tekst: G. L.

Foto: C. R.

Jubilarno, 70. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se 17. ožujka 2023., a festivalska kampanja započinje već početkom siječnja 2023., objavom natječaja za nove pjesme festivala. Od svoje revitalizacije 2013. godine, Zagrebački festival moderan je pop festival mainstream usmjerenjate jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. Tako će biti i s pjesmama nadolazećeg, 70. festivalskog izdanja čiji je osnivač i organizator HDS. Uoči značajne obljetnice, predstavljena je i nova internetska stranica festivala koja će, osim aktualnosti, donijeti i uvid u bogatu povijest Zagrebačkog festivala, kao i autore i pjesme koje su je obilježili.

Podsjetimo, prvo izdanje najstarijeg festivala popularne glazbe održano je 1953., samo dvije godine nakon Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon