7 DANA PRIJE DRUGOG KRUGA IZBORA 34 KANDIDATA ZABORAVILI PREDATI IZVJEŠĆA

Tekst: B. D.

Foto: DIP

S nedjeljom, 23. svibnja 2021. na internetskim stranicama DIP-a objavljena su izvješća 15 izbornih sudionika, onih koji su ih predali do ponoći 20. svibnja 2021. U njima je DIP najavio da će u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. biti objavljena i financijska izvješća dostavljena u petak, 21. i subotu, 22. svibnja 2021.  te izvješća dostavljena tijekom 23. svibnja 2021., nakon isteka roka za njihovu dostavu.

Međutim, kako je vidljivo iz izvješća DIP-a, zakonsku obvezu dostave financijskih izvješća sedam dana prije drugog kruga lokalnih izbora ispunilo je 283 izbornih sudionika od njih 317, dok tu obvezu nije ispunilo njih 34. Rok za dostavu financijskih izvješća, koja uključuju izvješća o troškovima, donacijama i popustima za medijsko oglašavanje, istekao je u ponoć, 23. svibnja 2021.

Naime, do propisanog roka svoja je izvješća dostavilo svih 30 kandidata za župane i gradonačelnika Grada Zagreba te njihove zamjenike, 98 do 110 kandidata za gradonačelnike i 155 od 177 kandidata za općinske načelnike i njihove zamjenike.

U dostavi financijskih izvješća podbacili su kandidati za gradonačelnike i načelnike te njihove zamjenike. Izborni sudionici izvješća dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav koje vodi APIS d.o.o., a objavljuju se na mrežnoj stranici Povjerenstva prvog radnog dana od dana dostave.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon