6. MTF NA MALTI

Tekst: Panopticum / T. E. Č.

Foto: MTF / T. E. Č.

Na Malti, u Saint Julianu, u petak, 15. veljače 2019. održava se 6. Mediteranski Turistički Forum (MTF). Među 700 sudionika je i Hrvatska delegacija turističkih profesionalaca i novinara, članova FIJET-a. Otvorenje je prigodno najavio generalni tajnik Fundacije (MTF) Andrew Agius Muscat, koji je uz predsjednika Fundacije Toni Zaharu uvelike zaslužan za narastanje i uspješnost MTF-a. Sve uvažene goste i sudionike foruma pozdravio je i malteški ministar turizma Konrad Mizzi.

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA I TOLERANCIJE

Na Forumu sudjeluje i hrvatski državni tajnik za turizam, a na jednom od desetak panela, onom o gastronomiji, sudjeluje Karin Mimica iz Rijeke kao voditeljica Gastronaut kluba. Pokroviteljica manifestacije, predsjednica Malte Nj. E. Marie – Luise Coleiro Preca, sinoć je bila domaćin na primanju u Valletti, u Predsjedničkoj palači San Antonio. U pozdravnom obraćanju istakla je turizam važnim za svjetski gospodarski boljitak, a posebno kao faktor mira i tolerancije. Predsjednica Malte Nj. E. Marie – Louise Coleiro Preca je i počasna Predsjednica Fundacije.

Forum je podržan i od turističkih profesionalaca i medija koji dolaze iz cijelog svijeta. Kako se među domaćinima može saznati, postao je to i brend Malte.

I DRŽAVNI TAJNIK MATOŠIĆ NA MTF

Sudionike su pozdravili predsjednik Fundacije Turizma Mediterana Toni Zahra, čiji je Malta osnivač, zatim generalni tajnik Andrew Agius Muscat i gost Foruma, bivši generalni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleb Rifai. U nastavku programa na MTF-u državni tajnik u ministarstvu turizma Hrvatske Frano Matošić sudjelovao je na panelu ministara turizma mediteranskih zemalja. Predstavio je turističke rezultate RH, važnost turizma za gospodarstvo, te hrvatsku turističku strategiju. U raspravi su sudjelovali ministri i državni tajnici iz Slovenije na čelu s Evom Štavs Podlogar, zatim Grčke, Italije, Libije i Albanije. Gost na panelu bio i ministar turizma Jamajke, dok je atraktivna moderatorica panela Nikoleta Kritikou stigla iz Atene.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon