5G MREŽA U HRVATSKOJ DO KRAJA 2020.

Tekst: Panopticum/Hina

Foto: UNIZG

Uvođenje 5G tehnologije očekuje se u Hrvatskoj do kraja 2020. godine. Trenutno vodeći hrvatski operatori razvijaju projekte modernizacije pristupne mreže dok se čeka da državni regulator objavi frekvencije. Očekuje se da će postotak pokrivenosti korisnika 5G mreže u Hrvatskoj biti preko 70 posto, a posao bi trebala u najvećoj mjeri odraditi tvrtka Ericsson Nikola Tesla. Osim uvođenja nove mobilne tehnologije, tvrtka je posvećena i održivom poslovanju. Do kraja godine dovršit će veliku investiciju energetske obnove poslovnih zgrada.

Da podsjetimo, 5G mreža je mreža internetske povezivosti iduće generacije. Radi se o vrsti mreže koja nudi veće internetske brzine i pouzdaniju povezivost na pametnim telefonima te svim ostalim uređajima koji će se moći spojiti na 5G. Zahvaljujući novim infrastrukturama, nove internetske veze i mreža koja će ih podupirati omogućit će prijenos ogromnih količina podataka u puno kraćem vremenu te omogućiti znatno bolju povezanost cijelog svijeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon