PADOM 737 ETHIOPIA AIRLINESA POČINJU PROBLEMI ZA BOEING

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Boeing

Kako javljaju svjetski mediji, nakon pada gotovo potpuno novog zrakoplova tipa Boeing 737 Max8 etiopske nacionalne zračne tvrtke, američkoj kompaniji Boeing dolaze neugodni upiti mnogobrojnih avio-prijevoznika širom svijeta. Naime, u posljednjih šest mjeseci dva ista zrakoplova Boeing srušila su se nedugo nakon polijetanja. Da podsjetimo, u avionskoj nesreći od 10. ožujka 2019. se nakon polijetanja iz Adis Abebe srušio Boeing etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlinesa poginulo je svih 157 putnika i članova posade, a u listopadu 2018. godine Boeing kompanije Lion Air srušio se iznad Javanskog mora i pritom je poginulo 189 osoba. Trenutno nema dokaza koji bi upućivali da je zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao iste poteškoće kao i Boeing 737 Max 8 kompanije Lion Air.

Model 737 Max 8 unaprijeđena je verzija modela zrakoplova Boeing 737 koji dominira nebom već desetljećima, a u komercijalnim letovima se počeo koristiti 2017. godine. U novi zrakoplov uveden je i drugačiji sustav senzora za kojeg piloti prvotno nisu bili obaviješteni o promjenama u funkcioniranju senzora i povezanog softwarea o čemu je svoje upozorenje izdala i Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo SAD-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon