I SRBIJA SVOJ DAVOS IMA: KBF 2019.

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Tanjug

U ponedjeljak, 4. ožujka 2019., svečano otvaranje prvog radnog dana 26. Kopaonik business foruma 2019., koji je počeo intoniranjem himne Srbije “Bože pravde”, pripalo je predsjedniku Saveza ekonomista Srbije Aleksandru Vlahoviću. U svom uvodnom izlaganju napomenuo je kako je u atmosferi usporavanja svjetske ekonomije, rast u regiji tzv. Zapadnog Balkana dostigao u proteklom periodu projektirani  nivo od 3,5 posto, zahvaljujući ubrzanju ekonomske aktivnosti u Srbiji. Ali, kako je dalje naveo, da bi se ovaj pozitivan trend nastavio i u idućim godinama, nužan je snažniji rast srpske ekonomije i više investicija.

U nastavku rada foruma prisutnima se obratio ministar financija Srbije Siniša Mali koji je napomenuo da je Srbija na kraju veljače 2019. imala javni dug od 50,4 posto BDP-a, a cilj je da do 2021. godine on bude smanjen na ispod 47 posto. Osim toga, Siniša Mali je na plenarnoj sjednici radnog naziva Makroekonomske osnove za snažan rast Kopaonik business foruma istaknuo da su se u prošlih nekoliko godina značajno promjenili prioriteti vlade i ekonomske politike Srbije, obzirom da je Srbija 2014. godine bila pred bankrotom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon