500 MILIJUNA US DOLL IZ SVJETSKE BANKE ZA KORUMPIRANE ELITE U HRVATSKOJ

Tekst: D. S.

Foto:  ILS

Republika Hrvatska ponovo je tema američkih medija kada je riječ o korupciji. Naime, Hrvatska bi trebala primiti 500 milijuna US dolara bespovratne pomoći Svjetske banke. Američki porezni obveznici, koji su najveći donatori Svjetske banke, na taj način omogućuju ostanak na vlasti i nesankcioniranje istih korumpiranih političkih mreža koje već dugi niz godina sprečavaju uspostavu vladavine prava i zaštitu vlasničkih prava u Hrvatskoj. Gledano iz perspektive zemalja s visokim stupnjem demokracije i pravne sigurnosti, to je jedini način da se građanima Hrvatske omogući normalan život u svojoj zemlji.

Odgovore na pitanja – “Je li stiglo vrijeme za odgovornost i kažnjavanje korupcije u Hrvatskoj?” ili “Treba li prestati s financiranjem korumpiranih mreža u Hrvatskoj?” – možete saznati iz radijske emisije u kojoj gostuje Donald Trump Jr., te Natasha Srdoc i Joel Anand Samy. Uz dnevno-političke američke događaje i međunarodne teme u godini predsjedničkih izbora u SAD-u, razgovaralo se i o Hrvatskoj, zatim o Ukrajini i Zimbabveu, a koje primaju novac američkih poreznih obveznika – direktno i kroz Svjetsku banku.

Razgovor s Donaldom Trumpom Jr. za America’s Roundtable radio koji će biti emitiran u subotu, 8. kolovoza 2020. možete pratiti i na partnerskoj radio postaji The Pledge putem popularne internetske platforme Radio Garden.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon