50 IZVEDBA KAZALIŠNE PREDSTAVE “#GENERACIJA”

Tekst: B. D.

Foto: www.kazaliste.hr

U četvrtak, 7. veljače 2019., predstava Teatra Tirena “#generacija”  imat će svečanu 50. izvedbu u Kazalištu Mala scena. Riječ je o predstavi za tinejdžere koja se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup Internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrstan paralelni život na društvenim mrežama.

Predstava je treći zajednički autorski projekt redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla.  Predstavom “#generacija” Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon