5. WEB IMPULS: POEZIJA U KAFIĆU POSTALA POEZIJA UZ KAVICU

Tekst: I. H. L.

Foto: RM

Pjesnički događaj „Poezija u kafiću“ postao je zaštitni znak Udruge Ritam misli, čiji su osnivači Ljubica Ribić i Milan Novak. Ovaj hrvatsko – slovenski par podigao je pisanu riječ na višu razinu, ostvario međunarodnu suradnju među pjesnicima i piscima širom regije,  svojom karizmom i zalaganjem približio poeziju širokom sloju ljudi. Udruga djeluje u Varaždinu, no Ljubica i Milan gotovo svakodnevno putuju prostorima Hrvatske i Europe kako bi organizirali umjetničke doživljaje ili im pak sami prisustvovali. Zbog novonastale situacije, pjesnički Impuls preselio se već peti put iz kafića na kompjuter. Sudionici i gosti pratili su događaja na You Tube kanalu.

„Do sada smo odradili 60 IMPULS-a Poezija u kafiću gdje smo predstavili preko 200 autora iz mnogih zemalja svijeta. U Web Impulsu smo povezali te autore i preko interneta širili poetske slike i riječi, govorili stihove i bili dio jednog pozitivnog slapa. U svakom internetskom IMPULSU poeziju je govorilo tridesetak autora. U želji da se poezija čuje i u doba tihe osame odlučili smo na taj korak i bez obzira na poteškoće tehničke prirode ostvarili lijep događaj u kojem su mnogi pronašli radost i prijateljstvo.“, rekla nam je Ljubica Ribić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon