5. PRVENSTVO HRVATSKE U GRADNJI SUHOZIDA – CRES 2022.

Tekst: Panopticum

Foto: Dragodid

5. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, u organizaciji udruge 4 Grada Dragodid, održat će se u subotu 8. listopada 2022. godine na otoku Cresu. Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji će započeti dan ranije, u petak, 7. listopada 2022. Projekt podupiru Ministarstvo kulture i medija, Grad Cres i Turistička zajednica Grada Cresa.

Cilj je u zadanom vremenu od 2 sata od raspoloživog kamena izgraditi što kvalitetniji dvostruki suhozid/duplicu, unaprijed zadanih dimenzija (duljine, visine, dubine). Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta, te kvaliteta zida. Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika. Obnova urušenih podzida maslinika će uslijediti poslijepodne, nakon natjecateljskog dijela, ručka i kraćeg predaha, a mogu se priključiti svi zainteresirani sudionici.

Prijave se šalju e-mailom na adresu [email protected] do 18. rujna 2022. a trebaju sadržavati imena i adrese svih članova ekipe, te kontakt telefon i mail adresu najmanje jednog člana ekipe. Broj ekipa je ograničen. Ekipu čini do 4 člana starija od 16 godina. Kotizacija po ekipi iznosi 200 kn i plaća se prilikom registracije na licu mjesta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon